Pécs yliopisto

Ensimmäinen yliopisto Unkarissa, jolla on opinto-ohjelmassaan englanninkielinen lisensiaatti-tasoinen opiskeluohjelma. 

Perustettu vuonna 1367, Pécsin yliopisto on yksi Euroopan vanhimpia yliopistoja. Pécsin yliopisto, Euroopan ensimmäisenä yliopistona, on vuodesta 1984 tarjonnut ulkomaalaisille opiskelijoille englanninkielistä lääketieteen lisensiaatin tutkintoa.

Pécsin yliopiston monien etuuksine ansiosta yliopiston kansainvälinen linja on vuosi vuodelta kasvattanut suosiotaan. 


Alla on nopea 90 sekunnin tutustumisvideo Pécsin Yliopistoon.

Ainutlaatuiset edut

Lääketieteen ja hammaslääketieteen tiedekuntien suhteellisen pienet koot, yhdistettynä tiedekuntien ja henkilökunnan kaitsevaan huolenpitoon, edistävät mukavaa oppimisympäristöä tinkimättä opinto-ohjelman korkeasta laadusta. 

Lääketieteellisen osaston useat kampukset sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Siten siirtyminen luokasta toiseen sujuu joustavasti.

Pécsin yliopisto voi tarvittaessa suositella opiskelijoille ulkopuolisen organisaation apua asuinpaikan hankinnassa.

Pécsin suotuisa välimerellinen maantieteellinen sijainti ja ilmasto, yhdistettynä ympäröivän Mecsek vuorten kauneisiin maisemiin, tajoaa ihanteellisen taustan ja mahdollisuuden monille ulkoilma-aktiviteeteille. Pécs, joka tarjoaa monia kulttuurielämyksiä, on saavuttanut Euroopan kulttuuripääkaupunki -tittelin vuonna 2010. 


Vapautus pääsykokeista ja hyvitettävät opintopisteet

Opiskelijat, joilla on alempi korkeakoulututkinto ja opiskelijat, jotka parhaillaan opiskelevat alempaa terveydenalan korkeakoulututkintoa voivat anoa vapautusta pääsykokeista. Kyseiset opiskelijat voivat saada hyvitystä joistakin Pécsin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ensimmäisen vuoden kursseista. Päätös vapautuksesta tehdään aina tapauskohtaisesti. Opiskelijan on esitettävä tarvittava opintosuoritusrekisteri suoritetuista kursseista, jolloin arvioidaan suoritettujen kurssien vastaavuutta Pécsin lääketieteellisen osaston vaatimusten mukaisten kurssien sisältöön. 

Siltä varalta, että tietyt pakolliset kurssit puuttuvat, opiskelijalla on mahdollisuus käydä Pécsin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kesän kaksiviikkoista anatomian sekä histologian ja embryologian intensiivikurssia. Kun opiskelija on tentit tentannut, hän voi aloittaa toisen vuoden opinnot. Intensiivikurssit järjestetään jos kurssiin ilmoittautuneita on riittävä määrä.