LONTOON YLIOPISTON CERTIFICATE OF HIGHER EDUCATION IN COMMON LAW JA OIKEUSNOTAARIN TUTKINTO (LL.B.) HELSINGISSÄ.

Yleistä

Lontoon yliopisto tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden opiskella oikeusnotaarin tutkintoa ja Common Law (CertHE) todistusta Helsingissä. 

Lontoon yliopiston on perustanut Oxford ja Cambridge yliopistot vuonna 1858. Lontoon yliopisto on myös ensimmäinen yliopisto, joka antaa mahdollisuuden olla töissä ja opiskella samanaikaisesti sekä suorittamaan tentit opiskelijan asuinpaikalla ilman läsnäolopakkoa Lontoossa.


Koulutuksen Helsingissä järjestää Lontoon yliopisto yhteistyössä Jersey Oikeusinstituutin (Institute of Law Jersey) kanssa. Vuonna 2008 perustetun Jersey Oikeusinstituutin päätavoite on “edistää oppimista ja osaamista opetuksen ja tutkimuksen avulla”. Oikeusinstituutti järjestää opetuksen Lontoon yliopiston oikeusnotaarin tutkinnon ja Common Law (CertHE) todistuksen suorittamiseen. 

 

Yksivuotinen koulutus, joka sisältää oikeusnotaarin tutkinnon ensimmäisen vuoden moduulit/aineet: 

– sopimusoikeus, rikosoikeus, oikeusjärjestelmä ja metodi ja julkinen oikeus.

Common Law (CertHE) todistus on erinomainen tapa aloittaa oikeustieteen opiskelut Lontoon yliopistossa

Hyväksytysti suoritettu yksivuotinen Common Law (CertHE) todistus oikeuttaa jatkamaan opintoja oikeusnotaarin tutkinnon suorittamiseksi

Kolmivuotinen tutkinto sisältää seuraavat pakolliset moduulit:

– sopimusoikeus, rikosoikeus, oikeusjärjestelmä ja metodi, julkinen oikeus, esineoikeus, EU-oikeus, vahingonkorvausoikeus, trusti-oikeus ja oikeusteoria.

Vaihtoehtoisina moduleina ovat:

– hallinto-oikeus, perheoikeus, kansainvälinen ihmisoikeus, kriminologia, riidanratkaisu, riita- ja rikosoikeudenkäynti, yhtiöoikeus, kansainvälinen yksityisoikeus, työoikeus, oikeudenkäynti- ja näyttö, immateriaalioikeus, kansainvälinen kauppaoikeus, johdanto Islamin oikeuteen ja kansainvälinen oikeus.

Oikeusnotaarin tutkintoon kuuluu myös kirjallinen lopputyö

Opiskeleminen

Luennot pidetään Helsingin keskustassa (Forum, Meetin Park Campus) perjantai iltapäivisin ja lauantai aamuisin.  Opetuskielenä on englanti. Opiskelu on intensiivistä sekä henkilökohtaista ja mahdollistaa moduulikokeen suorittamisen. Itsenäinen opiskelu muodostaa tärkeän osan opetuksesta, johon Lontoon Yliopisto tarjoaa muun muassa laajan Online Library dataverkoston ja Laws Virtual Learning Environment (VLE) opiskeluympäristön. 

Oppilas kirjataan opiskelijaksi Jersey Oikeusinstituuttiin ja Lontoon Yliopistoon, joka vastaa kurssista, kurssimateriaalista, kurssikokeista ja tutkinnon myöntämisestä.  

Lukuvuosimaksu on EU:ssa asuvalle 6.090€ (euroa) ja EU:n ulkopuolella asuvalle 12.550€ (euroa). Lukuvuosimaksun voi maksaa yhdessä tai kahdessa erässä. *Lukuvuosimaksu ei sisällä Lontoon Yliopiston ja Jersey  Oikeusinstituution erillisiä maksuja*

 

 

Hakeminen, CertHE ja LL.B (vaihe 1)

Tutustu CertHE ja LL.B ohjelmiin, ja mikäli asian tiimoilta herää kysymyksiä, niin tiedustele asiasta lähettämällä meille kotisivujemme kautta tiedustelun. Voit myös lähettää meille sähköpostin osoitteeseen info(at)veridium.eu tai soittaa numeroon +372 5552 4899. 

*Muista lisää sivumme tiedusteluun oma nimi, sukunimi, syntymäaika, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero sekä tietoa koulutuksestasi. Olemme yhteydessä hakijaan ja järjestämme haastattelun (skype tai tapaaminen). 

Hakeminen, CertHE ja LL.B (vaihe 2)

Laadimme hakijan puolesta hakemuksen Jersey Oikeusinsituutille ohjelmaan, jonka jälkeen Jersey Oikeisinstituutti on hakijaan yhteydessä. Hakija ei siis itse hae suoraan Lontoon yliopistoon, vaan haku ja hakumenettely tapahtuu Jersey Oikeusinstituution kautta, joka vastaa Lontoon yliopiston rekisteröitynä keskuksena opetuksesta Helsingissä. 

Hakija saa myöhemmin Lontoon yliopistolta käyttäjätunnuksen ja opiskelijaumeron. Nämä on ilmoitettava myös Jersey Oikeusinstituutille hakemuksen seurantaa varten. 

Hakijan koulutusta koskevat todistukset tulevat olla englanninkielisiä (oppilaitokset yleensä antavat myös englanninkielisen todistuksen). Alkuperäiset todistukset tulevat esittää meille ja me vahvistamme niiden aitouden yhdessä Jersey Oikeusinstituutin kanssa. 

Lontoon yliopisto järjestää englanninkielen ymmärtämisen kokeen, joka on verkkopohjainen kirjallinen koe. Hakijalle ilmoitetaan haun tuloksesta. Mikäli hakija on hyväksytty opiskelemaan, niin rekisteröinnin loppuun saattamiseksi hakija tulee kirjautua omaan tiliin University of Londonin VLE tietojärjestelmässä ja rekisteröityä vaadittaviin moduuleihin. Sen jälkeen kun moduulit on valittu, niin järjestelmä vie maksusivustoon. 

*Muista valita myös hakemusmaksu, rekisteröintimaksu ja moduulin kokeiden maksut. Muista myös, että sinulla on oikeus jatkaa LL.B toiselle vuodelle mikäli olet suorittanut kolme ensimmäisen vuoden moduulien (Legal system and method tulee sisältyä vaadittuihin kolmeen moduuliin), joten valitse ainakin kolme moduulia ja kolme koemaksua. Kun olet valinnut moduulit, niin järjestelmä siirtää sinut maksusivulle jossa valitset “off line payment” maksun ja valitsette “Cheqes/bankers draft” maksutavan. Tämän jälkeen lataa lomake ja lähetä se meille sähköpostilla osoitteeseen info(at)veridium.eu*

Tämän jälkeen Institute of Law Jersey lähettää teille laskun, jonka jälkeen teidät rekisteröidään University of London ohjelmaan!

Haku kestää noin kuukauden mikäli kaikki asiakirjat ovat kunnossa.

*Hakuaika päättyy 30.8.2020*