Szeged yliopisto

Maailmankuulu yliopisto, jolla on listallaan mm. Nobel-palkittu professori, mutta myös monia muita korkea-arvoisia professoreita

Szeged, perinteinen unkarilainen yliopistokaupunki, on kotipaikkana sekä Szegedin yliopistolle että yliopiston Albert Szent-Györgyi Lääketieteen ja Farmasian laitokselle. Lääketieteen laitos on saanut nimensä edesmenneen Nobel-palkitun professorin Dr. Albert Szent-Györgyin mukaan. Hänelle myönnettiin vuonna 1937 Nobelin lääketieteen palkinto työstään C-vitamiinin parissa.


Ainutlaatuiset edut

Szegedin yliopisto on ylpeä voidessaan mainita omaavansa Keski-Euroopan laajimman kirjaston ja alueen suurimman kokouskeskuksen. 

Yliopistolla on, saatavuuden mukaan, tarjota kansainvälisille opiskelijoille hostellinomaiset asunnot: yhden- , kahden- tai kolmen hengen huoneistoja keittiöineen ja kylpyhuoneineen. Huoneistot vuokrataan saapumisjärjestyksessä. Vuokra on US$ 250-300.

Vaihtoehtoisesti yliopisto attaa opiskelijaa kaupunkiasunnon etsinnöissä.


Vapautus valintakokeesta ja hyväksiluetut kurssit

Seuraavien tutkintojen haltijat vapautetaan pääsykokeesta: 

  • International Baccalaureate kemiassa, fysiikassa tai biologiassa.
  • Alempi korkeakoulututkinto luonnontieteessä
  • GCE A tai A+ 

Terveysalaa jo opiskelevat voivat Szegedin yliopistolla saada vapautusta valintakokeesta ja jotkin ensimmäisen vuoden kurssit voidaan katsoa hyväksyä vastaavaksi. Jokainen hakemus tutkitaan tapauskohtaisesti. Oppilaan on esitettävä yliopiston pääsyyn vaatima virallinen opintosuoritusrekisteri.

Yliopisolla on tarjota niille opiskelijoille joilla on alempi korkeakoulututkinto luonnontieteessä, biotieteessä tai neurotieteessä, kaksiviikkoinen yleisen anatomian intensiivikurssi. Ajankohta on elokuun puolivälissä. Menestyksekäs suoriutuminen kurssista avaa osanottajille ovet toisen vuoden lääketieteellisiin opintoihin. Opiskelijat, jotka ovat menestyksekkäästi harjoittaneet lääke- , hammaslääke- tai farmasiaopintojaan akkreditoidussa yliopistossa, voivat anoa suoraa pääsyä tiedekuntaan, tarvitsematta osallistua pääsykokeseen. 

Opiskelijalla on mahdollisuus saada vastaavuuksia jo suoritetuista kursseista jos kurssit vastaavat kokonaan tai ainakin 75 prosenttisesti Szegedin yliopiston opetussuunnitelmaa. Opetuksesta vastaava rehtori sekä yliopiston johto arvioivat jokaisen hakemuksen tapauskohtaisesti