Semmelweis yliopisto

Semmelweissin yliopisto on vuonna 1769 perustettu kansainvälisen tason yliopisto. 

Semmelweissin yliopiston lääketieteellinen koulu, hammaslääketieteellinen tiedekunta ja farmasian tiedekunta sijaitsevat Budapestissa, Unkarin pääkauoungissa. Budapest on vilkas metropoli Euroopan sydämessä. 

Semmelweis, ensimmäisenä korkeakouluna Unkarissa, jo vuonna 1983 soi tilaisuuden ulkomaalaisille opiskelijoille tulla Unkariin opiskelemaan kansainvälistä koulutusohjelmaa. Akateemisen huippuosaamisen ja ainutlaatuisen sijainnin johdosta sisäänpääsy kaikille Semmelweissin yliopiston kursseille on hyvin kysytty. 


Ainutlaatuiset edut

Semmelweissin yliopisto on kaikista Unkarin yliopistoista, joilla on kansainväliset opetussuunnitelmat, suurin määrä kansainvälisiä opiskelijoita. Tämä kirjava yhteisö tuottaa ainutlaatuisen oppimisympäristön sekä rikkaan sosiaalisen opiskelijaelämän, jota täydentää Budapestin laaja kulttuuritarjonta. 

Ferihegyn kansainvälisen lentokentän läheisyys yhdistettynä halpalentoyhtiöiden tarjontaan avaa mahdollisuuden Euroopan laajuisille ja opiskelijabudjetiin sopiville viikonloppumatkoille. College International ja 300:n budapestiläisen asunnon tietokanta auttaa jokaista asuntoa etsivää opiskelijaa budjettiluokan asunnon hankkimisessa. 


Vapautus valintakokeesta ja hyväksiluetut kurssit

Opiskelijat, joilla on alempi korkeakoulututkinto ja opiskelijat, jotka parhaillaan opiskelevat alempaa terveydenalan korkeakoulututkintoa, voivat anoa vapautusta pääsykokeista tai vaihtoehtoisesti jo ansaitut opintopisteet hyvitetään Semmelweissin yliopiston lääketieteellisen koulun, hammaslääketieteellisen tiedekunnan tai farmasian tiedekunnan kursseista. 

Päätös vapautuksesta ja vastaavuudesta tehdään aina tapauskohtaisesti. Opiskelijan on esitettävä tarvittava virallinen opintosuoritusrekisteri kursseista ja katsottava, että sisällöllinen kurssiohjelma vastaa Semmelweissin yliopiston vaatimusten mukaista kurssisisältöä. Päästäkseen toivotuille kursseille, opiskelijat voidaan pyytää suorittamaan tasokoe, jota valvoo Semmelweissin yliopiston kyseisen kurssin tiedekunnan opettajakunta.